Zoeken naar de makelaar van de toekomst met ERA Makelaars

ERA is een internationaal samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars. ERA-makelaars zijn innovatief en scoren gemiddeld een 8,6 voor hun dienstverlening. Ze zijn blij met dit resultaat maar zien nog ruimte voor verbetering en willen doorgroeien tot een gemiddelde score van 9,5. Dat kan alleen als de opdrachtgever zich volledig begrepen en ontzorgd voelt. Dus werk aan de winkel voor ERA om op zoek te gaan naar de makelaar van de toekomst.

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

Samen met Fountainheads had ERA een middag- en avondprogramma samengesteld voor de ERA Leader Circle, dit zijn de topkantoren van ERA, de voorlopers in de markt.

Deze innovatieve makelaars zijn samen met Fountainheads de toekomst gaan verkennen. De middag werd geopend met deze video: Wake-Up Call Aansluitend gaven Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen hun Wake-Up Call. Dit zijn de slides die ze gebruikt hebben: Op onze video-pagina kun je een impressie of een volledige registratie terugkijken van een Wake-Up Call tijdens een ander event.

ToekomstTafels
In het tweede gedeelte gingen de makelaars op basis van deze informatie de dialoog voeren aan de Toekomstafels. Er waren vier ToekomstTafels waar op elke tafel een toekomstvraag lag. Na twintig minuten wisselde iedereen van tafel, van groepsamenstelling en ging verder denken op de ideeën die de vorige groep bedacht had. Het is een soort collectieve brainstorm waarbij je op elkaar schouder gaat staan om elkaar uit te dagen tot creativiteit en omdenken. Er ontstond veel dynamiek en creativiteit en de opbrengst werd na de tweede ronde met elkaar gedeeld.

BackCasting
De ToekomstTafels waren bedoeld om iedereen los te maken en voor te bereiden op de reis in de tijdmachine. Met BackCasten daagden we de makelaars uit om de scenarioschrijver van hun eigen sciencefiction film te worden. Ze maakten vier groepen die elk hun eigen fantasie op de loop moesten laten gaan. Net zoals de filmBack-to-the-Future. Het is 2025 en bedenk hoe jouw wereld er dan uitziet. Wie zijn je concurrenten? Wat is je businessmodel? Hoe komt iemand tot een aankoop van een huis? Is er nog wel bezit? Wat is het effect van robotisering, automatisering en kunstmatige intelligentie? Tijdens de Wake-Up Call hebben we een tipje van de sluier opgelicht nu was het aan de makelaars om in de tijdmachine te stappen.

Het was super mooi weer zodat het terras de plek werd om te gaan fantaseren over 2025.

Tussen de maaltijden door werden de BackCasting-plannen aan elkaar gepresenteerd.

Deze middag/avond was een vingeroefening het was een snelkookpan maar de uitkomst was dat er veel nieuwe creatieve ideeën ontstonden waarmee ze de volgende stappen naar de 9,5 kunnen zetten.

Meer informatie vind je in deze blogs:

https://www.fountainheads.nl/de-deeleconomie-heeft-een-gruwelijke-impact-op-samenleving-economie-en-politiek/

https://www.fountainheads.nl/door-robotisering-zal-de-arbeidsmarkt-en-het-onderwijs-sneller-moeten-kantelen/

https://www.fountainheads.nl/met-tesla-energy-zal-elon-musk-ons-gratis-energie-leveren/

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je meer weten over Fountainheads als gastspreker?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Lees hoe onze gastprekers de zaal in de fik kunnen zetten[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *