Wim van Rooijen gastspreker tijdens slotdag NHTV Leisure Design Lab

Chantal Renting was als bezoeker van het event ‘De Online Toerist’ danig onder de indruk van de presentatie van gastsprekers Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen. Zodanig zelfs dat ze in haar hoofd al de verbinding legde met een bijeenkomst waar ze zelf een bijdrage zou leveren aan de organisatie. Een uitnodiging of Fountainheads zou willen spreken op de slotdag van het NHTV Leisure Design Lab was dan ook snel gedaan.

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

Op 16 december werd de slotdag van het NHTV Leisure Design Lab georganiseerd. Dit is in het vierde studiejaar, vlak voor het afstuderen van de studenten een mooie afsluiting van de minor en een bedankje voor de ondernemers waarbij de studenten zijn geweest en de docenten die de studenten hebben begeleid. Maar daarnaast ook om nieuwe ondernemingen, (oud) studenten en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het Leisure Design Lab 3.0.

Tijdens deze slotdag kwamen in de ochtend twee inspirerende sprekers, namelijk Wim van Rooijen (Fountainheads) en Johan Lammers (Lammers Support Group). In de middag werden ervaringen uitgewisseld over de verschillende adviesdagen bij ondernemers en vond er een netwerkborrel plaats.

Na de opening door Chantal Renting en haar mede student Joey Kimmel werd gastspreker Wim van Rooijen aangekondigd.

De verwachtingen lagen hoog want de uitkomst van de presentatie moest volgens dagvoorzitter Chantal Renting leiden tot ‘prettige ongerustheid’.

Wim van Rooijen nam de toehoorders in een vogelvlucht mee langs de trends en innovaties die gaande zijn en komen gaan. Wil je onze gastspreker ook eens inhuren? Lees hier hoe Fountainheads een zaal ‘in de fik kunnen steken’.

Als de gastspreker van Fountainheads één boodschap had voor het publiek dan was het: Durf te experimenteren en accepteer risico’s als normaal onderdeel van je bedrijfsvoering.

En dan mogen er dus af en toe best dingen misgaan. Fouten maken moet, dat hoort erbij. Daar leer je van. Het gaat om nieuwsgierigheid, doen en leren. Want als je je laat leiden door je agenda in de verwachting dat je morgen krijgt wat je vandaag hebt, kon je wel een van een ‘koude kermis’ thuiskomen.

Fountainheads Wim van Rooijen sloot af met de quote van Deepak Chopra:

“Informatie en inspiratie wordt pas wijsheid als je er tijd, energie, aandacht en intentie aan toevoegt”.

Hoe nu verder:

Waar kun je als ondernemer/ondernemend mens morgen direct mee beginnen? Hierbij enkele tips:

  • Ga gluren bij de buren. Kijk over de schutting van jouw bedrijf of organisatie en zeker ook branche: wat doen andere bedrijven. Hoe doen ze het? Ga praten. Deel ervaringen. Leer van ze en zeker ook van de fouten die zijn gemaakt!
  • Verdiep in je de Open Source beweging: door kennis/fouten te delen, bouw je samen, maak je gebruik van elkaars kennis, kun je stappen overslaan en versnel je innovatie of marktontwikkeling.
  • Verdiep je kennis over maatschappelijke ontwikkelingen, technologieën en businessmodellen. Wie is de Apple, AirBnB, Vegetarische Slager van jou sector?
  • Accepteer dat je nooit bent uitgeleerd.
  • Ga BackCasten: wordt de scenarioschrijver van je eigen sciencefiction scenario en maak er science faction van. Hoe ziet jouw wereld er in 2025 uit. Wat lever je dan? Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit.
  • Wat is het effect van robotisering en automatisering?
  • Kortom: Doen is de beste manier van denken

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je meer weten over Fountainheads als gastspreker?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Lees hoe onze gastprekers de zaal in de fik kunnen zetten[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *