Wake-Up Call en ToekomstTafels tijdens de BNI Regiodag 2015

BNI Rediodag slider

Steeds vaker denken de Fountainheads mee over de creatieve en inhoudelijke invulling van events. We komen dan echt goed tot wasdom. We deden dit al eerder bij ‘The Future is Now Event” en bij het “Innovatie Event” van EBN en afgelopen 3 maart bij de BNI-regiodag 2015.

Het team van de ‘BNI regiodag 2015’ stond voor een enorme uitdaging; de dag succesvoller maken dan het jaar daarvoor. En dat zijn voor de Fountainheads mooie uitdagingen. We waren het al snel eens over de combinatie van de Wake-Up Call en de ToekomstTafels. Want met de Wake-Up Call maken we meestal de toehoorders wat ‘prettig ongerust’. Ze krijgen in korte tijd een tsunami aan trends, inzichten en inspiratie over hen heen. In onze sessies laten we duidelijk zien dat er een verschil is tussen de bedreigingen en de kansen die er liggen. We dagen de ondernemers uit om de uitdagingen niet te zien als een ‘spookpuzzel’ die gemaakt moet worden maar als een ‘kansenspel’ dat gespeeld mag worden. De ToekomstTafels helpen daarbij. Je spreekt in korte tijd veel ondernemers waarmee je de dialoog aangaat over een aantal ‘Toekomstvragen’ die op de ‘ToekomstTafels” liggen. Je zet daarmee het ‘prettige ongeruste’ gevoel direct om in kansen voor de ontwikkeling van je eigen bedrijf. Lees meer over de Fountainheads ToekomstTafels.

De organisatie had nog veel meer in petto voor de bezoeker. Er waren 60 seconden presentaties van ondernemers, er was gelegenheid tot netwerken en er was een spreker die perfect aansloot bij de ochtend. De jonge Mattho Mandersloot vertelde zijn indrukwekkende verhaal waar veel ondernemers van kunnen leren. Hij is op zijn 7e nadat hij de film ‘Karate Kid’ had gezien op Taekwondo gegaan met maar een doel voor ogen; wereldkampioen worden. Gaandeweg kwam hij erachter dat hij geen talent had, maar wel een tomeloze energie en ambitie. Het gebrek aan talent heeft hem niet van zijn doel weerhouden. Langzaam werd hij beter dan de talentvolle vriendjes en medestrijders. Puur op wilskracht en ambitie. Hij is een aantal maanden in Korea geweest bij de beste ‘meester’ van de wereld’. Hij heeft dit avontuur bekostigd via crowdfunding. Nu is hij twintig en toegelaten tot het Nederlands Olympisch Team. Of hij ooit wereldkampioen wordt is niet meer zo belangrijk want hij heeft geleerd dat het pad al goed is. Dit interview met Mattho op 7Ditches is zeer inspirerend en kijkenswaardig.

mattho

 

 

 

 

 

 

Tijdens de ochtend is er veel getwitterd, we hebben de tweets in onze Storify verzameld. We hebben de deelnemers beloofd om onze presentatie te delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *