VAB CEO- & Ondernemers-sessie in maart 2014

Voor de VAB staat verbinden centraal. En we willen onze leden graag met elkaar en met de toekomst verbinden. Onderneem jij al vanuit de toekomst? Doe mee met de VAB-sessie. Inmiddels gingen 45 VAB-leden je voor en lees de reacties in dit artikel’

Ondernemen en leren vanuit de toekomst lijkt onmogelijk maar het is wel noodzakelijk. Want ondernemen op basis van cijfers en extrapolatie vanuit het verleden in deze snel veranderende wereld is zeer risicovol en kan kleine en grote bedrijven verrassen. Neem Kodak, een zeer innovatief bedrijf dat met 1100 relevante patenten ten onder ging omdat ze niet met de toekomst verbonden waren. Terwijl Instagram dat jaar voor 1,5 miljard met 13 man in dienst door Facebook gekocht werd. Dichterbij huis zijn Polare en Free Record Shop ter ziele gegaan terwijl de muziekbusiness weer groeit en Bol.com fantastische resultaten laat zien.

Veel zijn al op reis naar hun toekomst
Geesa, NDA-Incasso, Regardz, Besseling en vele anderen zijn al meer dan twee jaar op reis naar hun toekomst via verschillende Inspirerende Dialoog sessies. Lees er alles over op ons blog.

Of de reactie van Ben van der Steen (Geesa BV) in deze video:

“Internet is cutting out the middleman”
Tijdens de sessies geven we inzicht waar het risico in de meeste bedrijfskolommen zit. Weten waar de risico’s zitten betekent ook dat je kansen ziet.

De VAB wil ook in 2014 haar leden trakteren op een inspiratieboost
De VAB wil ook in 2014 haar leden een inspiratieboost geven en organiseert met Fountainheads nog twee extra open VAB- CEO-sessies. Tijdens de eerste vier hebben Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen de VAB-ers verwonderd, verrast en ogen geopend. Trends volgenden elkaar in een sneltreinvaart op en het was nog maar het topje van de ijsberg. Ze hebben het belang van innovatie laten zien en de trend die onder alle trends ligt; de exponentiële groei van technologie. Deze trend zorgt voor het opschudden van alle markten en branches.

Wat vonden de deelnemers van de sessies:
Fountainheads kreeg in de enquête alleen maar 4 en 5 sterren op een schaal van 5 sterren!

Johan Herman de Groot – Herman de Groot Ingen

Door de presentaties en de discussies krijg je inspiratie. Dit gegeven is van belang voor je eigen onderneming. Je krijgt nieuwe inzichten en kan hiermee meer onderscheidend vermogen creëren in de markt.

Joop Bouwman – Wolter & Dros

Heel inspirerend om een nieuwe dag met nieuwe ideeën te beginnen.

Edward Dijxhoorn – Marree en Dijxhoorn

Zet grondig aan het denken, met name over de “disrupters”

Sacha Hollestelle – Accountants & Adviesgroep Los

Inspirerende frisse sessie met innovatie gerichte ondernemers die mij met plezier over de mogelijke pijn liet nadenken….. de pijn van die vernietigende linkse directe

In een ochtend weer up-to-date!
Het valt niet mee om ondernemer te zijn in deze tijd waar de invloed van technologie, internet en mobiel onomkeerbaar is. Een tijd waarin mens, maatschappij en businessmodellen in een hoog tempo veranderen. De 3D-printer zet de wereld van productie geheel op zijn kop, wit- en bruingoed retailers zijn bijna uit het straatbeeld verdwenen en Free Record Shop is failliet gegaan. Veranderende markten hebben veranderende inzichten nodig. Wie is de Apple en Kodak van jouw markt? Heb je trends gemist in 2013 en welke komen er in 2014?

1) Het belang van innovatie
2) De veranderende wereld, de trends voor 2014 en verder
3) Inspirerende Dialoog- wat betekent dit voor jouw markt?

De trendsessies worden georganiseerd in de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort. Het Gasthuys bevindt zich in het souterrain van het voormalige Sint Elisabeth Gasthuis, dat van 1578 tot 1907 was gevestigd in de Muurhuizen, midden in de ‘oude’ binnenstad van Amersfoort.

Claim je ontbijtstoel en mis het niet!
Mis deze unieke kans op een inspiratieboost niet en claim vandaag nog je ontbijtstoel door een mail te sturen naar info@vabamersfoort.nl, vermeld daarbij welke datum jou past.

Woensdag 19 maart

Woensdag 26 maart

Inloop is vanaf 7:45 uur en we starten om 8:00 uur tot 10:30 uur met een nazit (niet verplicht) tot 11:00 uur

De Fountainheads Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman zullen de sessie verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *