Talk & Taste smaakt naar meer.

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

TALK & Taste is bijzondere businessclub. Ten eerste is het alleen voor ondernemende vrouwen. Maar Talk & Taste hanteert geen vast lidmaatschap, maar geeft je wel de voordelen van een netwerk. Geen vaste kosten. Je betaalt alleen als je een event bezoekt en de entree is altijd ‘all inclusive’. Van apéritief tot toetje en van spreker tot goodie bag.

Fountainheads mocht dit vrouwennetwerk een inspiratieboost geven. Dit deden ze op een bijeenkomst in het prachtige Arsenaal in Grave.

“Wat evolutie is in de natuur, is innovatie voor het bedrijfsleven”

De trendverkenners Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen namen de ondernemers mee in een vogelvlucht langs trends die van belang zijn voor ondernemers. Fountainheads laat ondernemers anders naar hun eigen toekomst kijken. Want als je denkt te kunnen ontsnappen aan de wereld die momenteel zo snel verandert dan zit je waarschijnlijk in het oog van de orkaan. En dan moet je oppassen. De orkaan neemt je mee naar een plek waar je niet wilt zijn. En als ondernemer wil je zelf aan het roer blijven. Het is geen spookpuzzel maar een kansenspel. Dat snapt ING ook heel goed en daarom hadden ze Fountainheads aangeboden aan Talk&Taste.

Word niet de dodo van jouw marktsegment
Word niet de dodo van jouw branche, maar word een vlinder en vind jezelf steeds opnieuw uit. Die jongens en meisjes in die garageboxen bedenken continue nieuwe diensten en producten. Google, Facebook en WhatsApp zijn allen in een garagebox ontstaan.. Zij durven te experimenteren, te pielen en te klooien. Zij durven fouten te maken. Dan kóm je ergens. Heb lef, neem risico’s en bouw aan nieuwe ecosystemen. Verbind je met de wereld om je heen.

Waar moet je als ondernemer beginnen? Hierbij enkele tips:

 • Ga gluren bij de buren. Kijk over de schutting van jouw branche: wat doen die, hoe doen ze het? Ga praten en deel ervaringen, en zeker ook fouten!
 • Verdiep in je de Open Source beweging: door kennis/fouten te delen, bouw je voort op elkaar en kun je stappen overslaan.
 • Verbind je met andere ondernemers andere branches: technologieën in de ene branche zijn vaak ook bruikbaar in de jouwe.
 • Ga BackCasten: wordt de scenarioschrijver van je eigen sciencefiction film. Hoe ziet jouw wereld er in 2025 uit. Wat levert je dan? Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit. Wat is het effect van robotisering en automatisering?
 • Kortom: Doen is de beste manier van denken
 • Hoe nu verder?

  Dat is een veelgestelde vraag als Fountainheads een groep ondernemers ‘prettig ongerust’ hebben gemaakt met de Trend- & Innovatiesessie (Wake-Up Call).

  Als een businessclub in staat is om minimaal 8-14 enthousiaste ondernemers ‘op de been’ weet te brengen kan worden gestart met een serie van 4 Inspirerende Dialogen. Elk kwartaal kom je rond ontmoet je elkaar rondom een actuele maatschappelijke of technologische trend die effect heeft op verdien- en/of businessmodellen. De ontbijt- of lunchsessies omvatten naast een korte presentatie een door Fountainheads gemodereerde dialoog waarin kennisdelen en leren van elkaar centraal staat.

  Aan het eind van een seizoen wordt gevraagd wie van de ondernemers een BackCasting2025-plan voor zijn bedrijf wil schrijven. Een BackCasting2025-plan is geen vrijblijvend science fiction of fantasie verhaal maar een visie op verdien- en businessmodellen over 10 jaar onderbouwd met keuzes binnen het domein van trends en innovatie. De BackCasting sessie biedt een 360° feed back review voor de ondernemer die heeft gepresenteerd en veel leermomenten voor de deelnemers.

  Meer weten over de Inspirerende Dialogen van Fountainheads neem contact op met Wim of Jan Henk.

  [button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

  [button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je meer weten over Fountainheads als gastspreker?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Lees hoe onze gastprekers de zaal in de fik kunnen zetten[/button]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *