SSI Schäfer schudt Logistica bezoekers bruut wakker

Welkom op dit blog dat we samen opgezet hebben met SSI Schäfer. Dit is het eerste blog naar aanleiding van de Logistica 2017. SSI Schäfer & Fountainheads hebben de bezoekers extra studiemateriaal en informatie beloofd. En die belofte komen we graag na 🙂Wat kun je verder verwachten in dit blog?

 • Kort de aanleiding van SSI Schäfer
 • De presentatie die Fountainheads heeft gebruikt
 • Het beloofde extra studiemateriaal

  De veranderingen van de veranderingen

  In een wereld waar de veranderingen van de veranderingen sneller gaan dan de veranderingen van de veranderingen dan kan je niet meer alleen bezig zijn met het afmaken van de dingen die in het ‘vorige tijdperk’ zijn opgebouwd en die voor die periode succes hebben geleverd. Een nieuwe houding is verreist, dat noemen wij het Permanent Beta Principe:

  Het Permanent Beta Principe

  “Het is in feite een afkickmethode voor de verslaving aan traagheid. Managers, bestuurders, professionals, ondernemers, organisatoren, moeten hun verslaving aan traagheid onder ogen zien en erkennen dat succesvolle strategieën uit het verleden geen garantie meer bieden voor de toekomst. De verslaving aan traagheid moet plaats maken voor het omarmen van het Permanent Beta (Nooit Af)-principe. Niet omdat het hip is om iets nieuws te bedenken, maar omdat het noodzakelijk is als de wereld niet meer traag voortkabbelt. Uitzonderingen daargelaten zijn langdurige voorbereidingen steeds minder lonend. Het is een illusie dat we oplossingen produceren die Af zijn. Oplossingen zijn per definitie tijdelijk en in de huidige samenleving met een hausse aan nieuwe technologieën hebben we gewoon steeds sneller weer een nieuwe oplossing nodig, door veranderingen in de buitenwereld. Het basisprincipe van de organisatiekunde moet daarom 180 graden om. Van Eerst-Voorbereiden-Dan-Uitvoeren, naar Eerst-Uitvoeren-Dan-Verbeteren. Snellere actie en meer flexibiliteit. Dát is het Permanent Beta Principe!”


  Wake-Up Call


  SSI Schäfer doet het anders

  SSI Schäfer durfde de uitdaging aan om op de beurs Logistica 2017 dit Permanent Beta Principe gecombineerd met de Fountainheads Wake-Up Call onder de aandacht te brengen van hun relaties en de bezoekers van Logistica 2017. Dus eens niet spreken over je eigen producten of visie maar kennis delen die impact heeft op de samenleving en economie. Om het belang van een andere houding ten aanzien de exponentiële groei van technologie te benadrukken werd het boekje “Beetje NOOIT-Af door SSI Schäfer op de stand uitgedeeld na de Wake-Up Call van Fountainheads.

  In het boek NOOIT-AF wordt het Permanent Beta Principe verder uitgediept. Het boek is hier gratis te downloaden. De papieren versie is natuurlijk ook te koop voor als je lekker wilt bladeren.


  De lat lag dus hoog voor Fountainheads. En daarom kon de Logistica 2017 niet mooier beginnen met zo’n artikel na onze eerste sessie op Logistiek.nl.

  Logistiek.nl schrijft oa:

  Innoveren is het motto
  Aan inspiratie en stof tot nadenken was geen gebrek. “Veranderingen gaan zo snel dat je niet meer kunt plannen. Beter is te experimenteren om te ontdekken wat het nieuwe is,… “Als je blijft doen wat je altijd deed, sta je binnenkort buitenspel.”

  De eerste klap is …

  De eerste klap is een daalder waard! Er was zoveel interesse in de Wake-Up Call dat er te weinig ruimte binnen was. Om een glimp op te vangen van de Wake-Up Call stonden mensen buiten in de rij mee te kijken.


  De Fountainheads presentatie

  In 30 minuten vlogen 162 slides voorbij gecombineerd met een waterval van woorden. In een rap tempo gaven Wim en Jan-Henk de urgentie aan om anders naar je eigen toekomst te gaan kijken. Je kunt alle slides nog eens op je gemak doornemen:


  Een woord van Arie Ariese…

  Directeur Arie Ariese was in zijn nopjes door de positieve reacties van zijn relaties op de Wake-Up Call.


  Extra studiemateriaal – Exponentiële groei van technologie

  Als we het hebben over de wereld die door exponentiële groei van technologie verandert dan moeten we het hebben over de Wet van Moore. Gordon Moore, oprichter van Intel, zei (simpel gezegd) midden jaren 60 vorige eeuw dat de computerchip elke 18 tot 24 maanden in snelheid zou verdubbelen en dat de prijs zou halveren. Dus alles wordt sneller, beter en goedkoper in exponentiële stappen. Wat dat voor impact heeft wordt in deze TED-Talks door Ray Kurzweil en Peter Diamandis uitgelegd:

  VPRO Tegenlicht heeft ook een aantal maal aandacht gegeven aan Peter Diamndis:

  Interessant is ook om de gehele uitzending te bekijken.


  Mocht je nog honger hebben naar meer informatie en inspiratie ga er dan even voor zitten. Kevin Kelly neemt je mee in zijn toekomstbespiegelingen. Hij ziet deze 12 onvermijdelijke technologische krachten op ons afkomen:


  Tot zover dit eerste blog over de Exponentiele Groei van technologie. Het volgende blog gaan we verdieping zoeken in het fenomeen; BlockChain.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *