Klantendag Schaap & Van Dijk belastingadviseurs en accountants

IMG_3743
Klik op foto voor groot en scherp formaat

Op maandag 2 november 2015 organiseerde Schaap & Van Dijk belastingadviseurs en accountants een klantendag in Grandcafé en Partycentrum Twist in Bunschoten.

Er was een uitdagend programma samengesteld waarin de volgende twee onderwerpen uitgebreid aan bod komen:

Schaap & Van Dijk klantendag 2015 HIGHLIGHTS from Peter Video on Vimeo.

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

  • Bedrijfsoverdracht – Wat ga ik doen met mijn bedrijf?– De komende 10 jaar zullen 15.000 bedrijven per jaar ter overname worden aangeboden (belangrijkste drijfveren achter deze aanbiedingsgolf zijn de vergrijzing, de groei van zelfstandig ondernemerschap en serieel ondernemerschap).
  • Wake Up Call! – Een Trend- en Innovatiesessie met een enorme inspiratieloos van Fountainheads.

In een sneltrein vaart werden de relaties van Schaap & Van Dijk bijgepraat over trends als Quantified Self, Robotisering, Kunstmatige Intelligentie, Open Source, The Blockchain etc etc. Niet alleen de technologische trends maar ook tal van maatschappelijke ontwikkelingen die voor ondernemers en ondernemende mensen binnen organisaties van belang kunnen zijn passeerden de revue. Als Trendverkenners gaven we in onze presentatie ook duiding aan de trends en ontwikkelingen en vertelden we welke kansen zich voordoen en hoe bedrijven of zelfstandigen die kansen (kunnen) benutten.

Inspiratie en informatie wordt pas wijsheid als je er tijd, energie, aandacht en intentie aan toevoegt. Je kunt na een Trend- en Innovatiesessie weer over gaan tot de orde van de dag in de verwachting dat “Als je vandaag doet wat je gisteren deed, je morgen krijgt wat je vandaag hebt”, maar de kans dat er dan iets veranderd is vrij klein en het risico dat anderen jouw verdienmodel verstoren heel groot.

Om te beginnen zou je onze presentatie nog eens rustig kunnen nakijken.

Maar hoe nu verder?

Dat is een veel gestelde vraag als Fountainheads een groep ondernemers ‘prettig ongerust’ hebben gemaakt met de Trend- & Innovatiesessie (Wake-Up Call).

Als er een groep van minimaal 10-14 enthousiaste ondernemers in Bunschoten-Spakenburg ‘op de been’ is te brengen (bijvoorbeeld gefaciliteerd door Schaap & Van Dijk en/of bijvoorbeeld in samenwerking met BBS (Bedrijvenkring Bunschoten-Spakenburg) of JOBS ((Jonge Ondernemers Bunschoten-Spakenburg)) kan worden gestart met een serie van 4 Inspirerende Dialogen. Elk kwartaal kom je rond ontmoet je elkaar rondom een actuele maatschappelijke of technologische trend die effect heeft op verdien- en/of businessmodellen. De ontbijt- of lunchsessies omvatten naast een korte presentatie een door Fountainheads gemodereerde dialoog waarin kennisdelen en leren van elkaar centraal staat. Dit is noodzakelijk onderhoud van kakkies en inspiratie en de opstap naar meer ‘functieloos werken’ om door verbinding (kennissen) en informatie (kennis) tot nieuwe inzichten te komen.

Aan het eind van een seizoen wordt gevraagd wie van de ondernemers een BackCasting2025-plan voor zijn bedrijf wil schrijven. Een BackCasting2025-plan is geen vrijblijvend Science Fiction- of Fantasie verhaal maar een visie op verdien- en businessmodellen over 10 jaar. Dit toekomstbeeld is onderbouwd met keuzes binnen het domein van technologische trends en innovatie. De BackCasting2025 sessie biedt een 360° feed back review voor de ondernemer die heeft gepresenteerd en veel leermomenten voor de deelnemers.

Meer weten over de Inspirerende Dialogen van Fountainheads neem contact op met Wim of Jan-Henk.

Op de website van Schaap & Van Dijk belastingadviseurs en accountants staat een compilatie video maar is ook de volledige Fountainheads presentatie integraal gedeeld.

Zoals beloofd delen we via onze website ook onze presentatie:

Schaap & Van Dijk klantendag 2015 INTEGRAAL from Peter Video on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *