Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen gastsprekers tijdens Outsourcing IT Day

Wervelwind van trends, kansen en inspiratie

12th april 2017 (bewerkte versie van website Xcellent inclusief link naar presentatie Fountainheads)

Een wervelwind van trends, kansen en inspiratie kwam voorbij op de Outsourcing IT Day, dinsdag 11 april in Flint Amersfoort. Zeker 175 belangstellende bezoekers uit het bedrijfsleven lieten zich door prominente sprekers, zoals Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads, op een aanstekelijke manier informeren en prikkelen over de snel veranderende wereld en de rol van outsourcing binnen IT.

Daarmee is voor initiatiefnemer Xcellent het doel bereikt. Het in Amersfoort gevestigde IT-bedrijf werpt zich in dit snel veranderende digitale tijdperk graag op als kennispartner voor organisaties die hun weg daarin proberen te vinden. De organisatie van de Outsourcing IT Day is naast het online kennisplatform outsourcing-it.nl de nieuwste actie die daaraan moet bijdragen.

‘Wij merken dat veel bedrijven zich afvragen: hoe gaan we met al die versnellende, digitale ontwikkelingen om? Wat betekent het voor onze business?’ zegt Marnix-Jan van der Moolen aan het begin van het evenement. ‘Daarbij verkennen ze ook de mogelijkheid van outsourcen. Outsourcen van IT is een vak in ontwikkeling. Wij willen de kennis erover vergroten om het beter te laten slagen. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een goede outsourcingsrelatie?’

Enthousiast publiek tijdens Outsourcing IT Day in Flint theater

Verwarren en ontwarren

Het middag vullende programma ontvouwt zich met ongekende vaart. Fountainheads Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen verwarren en ontwarren met hun razendsnelle reis langs (maatschappelijke) trends en exponentieel snel groeiende technologieën die door de grote massa tot voor kort voor onmogelijk werden aangezien, maar nu het verschil maken.

Ze houden hun toehoorders een spiegel voor. ‘Einstein zei eens: “Als je vandaag doet wat je gisteren deed, krijg je morgen wat je vandaag hebt’. Dat gaat niet meer op. “Als je vandaag doet wat je gisteren deed kun je morgen wel eens ‘out-of-business’ zijn’.

Focus is goed, maar je oogkleppen te nauw afstellen is levensgevaarlijk. Vraag jezelf af: kijk ik wel de goede kant op en kijk je wel genoeg en voldoende vaak om je heen?’ Leer ik wel voldoende van andere bedrijven en markten? Het duo heeft een tip: ‘Ga Backcasten in plaats van ForeCasten! Back to the Future, stap in je tijdmachine en gebruik je verbeelding. Wat zie je als je in 2025 uitstapt? Hoe ziet de maatschappij er uit? Hoe functioneert de economie? Wat is de positie van je bedrijf en hoe ben je daar gekomen? Welke trends en technologische ontwikkelingen die in 2017 nog ogenschijnlijk in de kinderschoenen leken te staan zijn daadwerkelijk doorgebroken? En welke effecten hebben ze op jou bedrijf of organisatie gehad?

Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal. Wacht niet af, laat je niet leven door agenda’s, maak ruimte voor functieloze tijd en radicale innovatie. Kijk vooruit, voorbij de horizon.

Adapt or Die!’

Amersfoortser wordt het niet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *