Inspiratie voor democratische vernieuwing bij G1000 Amersfoort

Op 20 september kwamen 7 themagroepen bij elkaar in De Witte Vlinder met belangstellenden om zich samen, na circa een half jaar na de eerste G1000 van Amersfoort, te verdiepen in de thema’s die op 22 maart waren gekozen door de burgertop. De G1000 is een burgertop ter bevordering van democratische vernieuwing. In maart kwamen 900 Amersfoorters voor het eerst bij elkaar voor een gesprek over de politieke agenda voor de komende vier jaar.

Op 20 september waren er in totaal zo’n 110 deelnemers. Het was een dag waarop er veel gedeeld is en veel inspiratie opgedaan. Er zijn veel bewoners aangehaakt die een rol willen spelen bij de themagroepen.

De themagroepen verzorgden een interactieve workshop. De workshops hebben de thema’s zoals Veiligheid, Zorgen in Amersfoort, Buurtweter, Duurzaam inbreiden, Verbindingsregisseur en WijkG1000.

Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen hebben de deelnemers voorafgaand aan de workshops geïnspireerd met een wervelende presentatie over trends en democratische vernieuwing.

De slides van de presentatie vind je onderstaand. Voor de gebruikte video ‘Doen is de beste manier van denken’ klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *