“Innoveren door allianties” – Samenwerking Fountainheads en AlliantiePartners Academie

Innoveren door allianties

Ondernemen kan je niet alleen. Je hebt altijd anderen nodig waarmee je samenwerkt. Of je nu zzp-er of een CEO van een beursgenoteerde organisatie bent. Ondernemen en samenwerken kun je beschouwen als elkaars synoniemen. Samenwerken is de basis voor het succes van je onderneming. Maar zeg eens eerlijk; Als het zo belangrijk is ben je dan wel voldoende hierin getraind? Alliantie bouwen met partners, leveranciers, klanten en binnen je eigen organisatie is een vak en op de AlliantiePartners Academie kun je hiervoor diverse Masterclasses volgen. En bij AlliantiePartners vinden ze dat ondernemen niet alleen een synoniem is voor allianties maar dat het ook een synoniem is voor trendverkenning en innovatie. En dan is een samenwerking tussen de AlliantiePartners Academie en Fountainheads een hele logische alliantie 😉

Fountainheads verzorgt onderdeelTrendverkenning bij masterclass op de AlliantiePartners Academie

Masterclass Innoveren door allianties | 28 en 29 september
“Er is altijd meer denkkracht buiten je organisatie dan erbinnen.”

Innovatie is één van de belangrijkste drivers van allianties. Steeds meer organisaties trekken samen op bij innovatie. Feitelijk kan geen enkele organisatie de uitdagingen van deze tijd alleen aan. Maar hoe doe je dat, samenwerken bij innovatie? De uitkomst van de samenwerking ken je immers nog niet. Hoe zorg je dat je continu kunt anticiperen op nieuwe ontwikkelingen?

De inrichting van samenwerking bij innovatie vergt specifieke kennis van allianties. Bij gezamenlijke innovatie speelt bijvoorbeeld vertrouwen een grote rol. Alleen zal dat vertrouwen er wellicht niet vanaf de eerste dag zijn. Organisaties zullen dan ook moeten beschikken over alliantievaardigheden om gezamenlijke innovatie tot een succes te maken. Tijdens deze masterclass staan we uitgebreid stil bij de benodigde alliantievaardigheden.

Voor wie?
Voor iedereen die zich bezig houdt met innovatie en/of samenwerken. Zoals bijvoorbeeld ondernemers, business development managers, innovatiemanagers, demand- of supply managers, salesmanagers, alliantiemanagers, partnership managers, beleidsadviseurs, strategie managers en productmanagers.

Docenten:
Deze masterclass wordt gegeven door Prof. dr. Toni Sfirtsis, hoogleraar Strategy and Innovation en door Wim Witteveen MM, founding partner van AlliantiePartners. We verbinden innovatie en alliantiemanagement. Het avondprogramma wordt verzorgd door Jan-Henk Bouman founder van Fountainheads, Ondernemer, spreker, Inspirator & Aanjager.

Download de brochure of meld je direct aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *