Het bruist in Zilverstad Schoonhoven

Afgelopen donderdag had Fountainheads een primeur. Drie sessies op één dag. We begonnen ’s morgens met de 8e Trend- en Innovatiesessie ism Spring Company van Janne Vereijken bij TVM. Later die dag reisde Jan Henk Bouman af naar Uden en Wim van Rooijen naar de Zilverstad Schoonhoven.

In Schoonhoven waren bij VSE Industrial Automation de leden van de Ondernemerskring Schoonhoven verzameld om zich enige ‘prettige ongerustheid’ aan te laten praten.

Het programma bestond naast een Fountainheads Trend- en Innovatiesessie (Wake-Up Call) uit een drietal voorbeelden uit de praktijk van innovatieve maakbedrijven en een korte presentatie over de fiscale regelingen die voorhanden zijn om innovatie mede te financieren.

Zonder dat de sprekers met elkaar vooraf afstemming hadden gehad was de programmacommissie van de Ondernemerskring Schoonhoven er in geslaagd om de inleidingen naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Zo kwamen veel voorbeelden uit de Wake-Up Call ook voor bij de korte presentaties van Millvision, VSE Industrial Automation en Singa Industrial Game Changers.

Onderwerpen als technologische singulariteit, aandacht voor ontwikkelingen buiten de eigen bedrijfsomgeving en markt, co-creatie, samenwerking met bedrijven die ogenschijnlijk niets te maken hebben met het eigen verdien- of businessmodel maar waar wel veel van is te leren werden op deze wijze vanuit de theorie en de praktijk belicht.

De samenwerking met Ondernemerskring Schoonhoven was mede tot stand gekomen door ING Sprekersmenu.

De avond werd afgesloten met een netwerkmoment, een borrel en een ‘goodiebag’ met daarin mooi bruisend Golden Ale bier van de bij VSE Industrial Automation gehuisveste Bierbrouwerij Argentum.

In ‘Het Kontact’ Lek en IJssel verscheen een verslag over de bijeenkomst van de Ondernemerskring Schoonhoven met als titel: Innovatie nodig om te overleven

De slides van de presentatie van Fountainheads:

Foto’s van bijeenkomst:

IMG_3513 IMG_3514 IMG_3517

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *