Gastprekers van Fountainheads bij Docentendag Handel & Mode

De gastsprekers van Fountainheads worden door heel veel verschillende organisaties en uiteenlopende branches ingehuurd. Het inhuren van de gastsprekers van Fountainheads zorgt voor dynamiek en het publiek wordt goed opgeschud en blijft met een prettig ongerust gevoel achter. BTG Handel & Mode heeft dit ervaren op hun Docentendag 2017. In dit blog delen we graag onze presentatie, wat tweetst met foto’s en wat extra informatie waarmee de aanwezigen van die dag nog wat zelfstudie kunnen doen. In onze presentatie tref je de boeken aan de we aanbevelen om te lezen.

Dit was de opzet van de dag:

In beweging
In beweging! Dat is het thema van deze docentendag. Alle actuele onderwerpen die ertoe doen komen in het programma aan bod. Zodat u kunt meebewegen met de ontwikkelingen die er in het (handels)onderwijs zijn. Er is aandacht voor ondernemerschap, didactiek en omgangsvormen in de klas en goede voorbeelden van scholen met het vertalen naar onderwijs uit de kwalificatiedossiers. Het programma is samengesteld uit korte workshops en langere inspiratiesessies.


Zo werden we aangekondigd:

Fountainheads
We beginnen met een Wake-Up Call van de Fountainheads. Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman geven inzicht in de komende trends en een niet alledaagse kijk in de toekomst. Ze bestuderen continu de bewegingen die gaande zijn. Er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden. En door anders te kijken zie je zoveel meer! Een mooi begin dus van de docentendag. En zeer passend in ons thema “In beweging!”.

In een sneltreinvaart vlogen onze gastsprekers langs onderwerpen als; kunstmatige intelligentie, open source, robotisering, geautomatiseerde werelden en teveel om hier op te noemen. Gelukkig hebben we de presentatie nog 😉

BlockChain

BlockChain:
Een deel willen we graag iets verder toelichten. Want we schrokken ervan hoe weinig vingers er omhoog gingen toen we vroegen wie er van de BlockChain had gehoord. En dat terwijl de BlockChain de samenleving en economie enorm gaat veranderen.
Dus tijd voor extra studie en dat kan via ons blog over de BlockChain.

Kijken jullie wel de goed kant op?
We vroegen aan de zaal; ‘Kijken jullie wel de goede kant op?’. Want we kijken met zijn allen naar de VS, maar inmiddels gebeurt er heel veel in China. Bijvoorbeeld de WeChat app waarmee eigenlijk het hele internet in één app zit. En Facebook beweegt ook al die kant op:

En we vertelden het verhaal over Sesame Credit. Ook over dit onderwerp kun je meer lezen op onze website verdiepen we dit onderwerp verder:

Ook een keer onze gastsprekers inhuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *