Fountainheads zetten leden NVTG tijdens Studiedag aan het werk

In mei van dit jaar werd Fountainheads gevraagd mee te denken over de invulling van de NVTG Studiedag. De contacten kwamen ondermeer voort uit het Jong Professionals Verenigd Event dat in januari 2015 door 6 (branche)verenigingen werd georganiseerd in De Nieuwe Stad in Amersfoort.

De NVTG Studiedag is een fenomeen binnen de vakvereniging voor technische facility professionals in de zorgsector.

Maar het moest dit jaar wel anders dan voorgaande jaren was het verzoek. Niet alleen luisteren en informatie absorberen maar ook actief zelf aan de slag en veel verschillende mensen ontmoeten. Bovendien moest de studiedag zelf en de behaalde resultaten bijdragen aan het tijdens het jaarcongres centraal gekozen thema van blikverruiming. De centrale vraag tijdens de studiedag was: Hoe zorgen we er als leden voor dat de NVTG een vereniging en centrum is waar kennisdelen centraal staat en hoe verwerven we met onze kennis de positie van ‘Thought Leadership’.

Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als in situaties waarin mediabedrijven zoeken naar allerlei bronnen voor achtergrondinformatie over het NVTG kennisdomein het als vanzelfsprekend is dat er aan de NVTG wordt gedacht. Dat de NVTG ‘Top-of-mind’ is. Dat is een uitdaging om aan te werken.

We hebben voor de Studiedag als instrumenten, naast de vertrouwde maar aangepaste Trend- en Innovatiesessie (Wake-Up Call) en het beproefde activeringsmiddel ToekomstTafels met voor de NVTG Studiedag een heel specifieke en nauwgezette voorbereiding, ook voor de inzet van onze vrienden De Vrije Denkers gekozen. Patrick en Arthur zijn in staat om een duidelijk omslagpunt op de dag te creëren om van Denken naar Doen te komen.

Gelet op de evaluatieresultaten kunnen we met een 8,2 voor de Fountainheads Wake-Up Call en goede waarderingen voor alle andere programma onderdelen (alle cijfers hoger dan 7,6) en de talrijke kwalitatieve complimenten concluderen dat we er samen met de studiedagcommissie van Kring Centrum in zijn geslaagd opzet van de de najaarsstudiedag zelf ook te ‘innoveren’.

Een greep uit de talrijke positieve reacties:

“Ik had er vooraf geen goed beeld, wat we konden gaan verwachten van jullie bijdragen. Maar ook ik was net als alle deelnemers die ik heb gesproken heel erg onder de indruk van o.a jullie Wake-Up- Call”

“Dit was zeker een inspirerende dag. De presentaties van de Fountainheads en collega’s blijven mij ook zeker bij”

Het is nu aan de leden van de vereniging om met de behaalde resultaten vervolgstappen te maken in het belang van de NVTG. De dag werd niet voor niets afgesloten met de gevleugelde uitspraak van Deepak Chopra:

“Inspiratie en informatie wordt pas wijsheid als je er tijd, energie, aandacht en intentie aan toe voegt”

De presentaties van Fountainheads en De Vrije Denkers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *