Fountainheads wint LEF-Prijs van De Maatschappij Departement Eemland

Op 21 maart ontvingen de Amersfoortse ondernemers Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads de LEF-prijs 2016 van De Maatschappij Departement Eemland.

De druk bezochte netwerkbijeenkomst Spring in de Maatschappij vond dit jaar plaats in het AFAS theater in Leusden met als inspirerende sprekers Bas van der Veldt (CEO AFAS Software) en Frederik Nieuwenhuys (Mede-oprichter Picnic). Thema van de bijeenkomst die door 140 mensen werd bezocht was:

Ondernemen met LEF!

Bouman en van Rooijen ontvingen de prijs, bestaande uit een kunstwerk van Ann Mevissen, uit handen van juryvoorzitter Rob Metz, burgemeester van Soest. Die vergezelde de uitreiking met lovende woorden uit het juryrapport (zie volledige tekst juryrapport onder de video).

De LEF-Prijs wordt toegekend aan (een) perso(o)n(en) die onderneemt voor eigen rekening en risico, actief in de regio Eemland, langer dan 5 jaar bestaat, financieel gezond, maatschappelijk betrokken, een prestatie van formaat heeft neergezet en een voorbeeld is voor anderen. De prijs wordt toegekend door collega ondernemers en beoordeeld door een jury die dit jaar naast Rob Metz bestond uit Ben Heimensen en Marc van Nieuwland, de winnaar dan de LEF-prijs van 2015.

De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit openbaar bestuur, bedrijfsleven en kennisinstellingen.  De vereniging bestaat al bijna 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in bijna 30 lokale departementen.

De trendverkenners en innovatieversnellers Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads geloven dat inspiratie leidt tot nieuwe kennis en inzichten. Fountainheads merkt dat ‘Backcasten’, leren en ondernemen vanuit de toekomst, je verder brengt dan in het verleden behaalde resultaten te extrapoleren en te ‘Forecasten’. Fountainheads verbindt ondernemende mensen op een verrassende en energieke manier met hun eigen toekomst.

Volledige tekst jury Rapport LEF-prijs 2016 van De Maatschappij Departement Eemland

FOUNTAINHEADS

De winnaar van de LEF-prijs is een winnaar die staat voor ondernemerschap. Een winnaar die staat voor financieel solide ondernemerschap. Een winnaar die staat voor innovatief ondernemerschap. Ondernemers die staan voor maatschappelijke betrokkenheid die verder gaat dan het slimme ondernemerschap op zichzelf. Het staat voor ondernemers die een voorbeeld voor andere ondernemers kunnen zijn. Het staat voor ondernemers die daarnaast een buitengewoon belangrijke inbreng hebben in de samenleving door met woord en gebaar, door inspiratie en inspanning een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving als geheel. Het gaat om echte ondernemers, die niet alleen zelf een business moeten draaien, maar daarbij ook anderen inspireren. Het gaat om ondernemers die van het continuüm van dit tijdperk – de verandering – het continuüm van hun bedrijf hebben gemaakt. Het gaat om ondernemers die anderen over hun ondernemerschap laten nadenken. Het gaat om ondernemers die zelf maatschappelijk actief zijn. Maatschappelijk in veel verschillende aspecten. Dus werkelijk ook een inspirerend deelnemer aan de maatschappij zijn. Last but not least een ondernemer die een waardig opvolger is in te trits van eerdere prijswinnaars.

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je inspirende gastsprekers inhuren?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Bekijk de pagina over onze gastsprekers[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *