Fountainheads met Jeremy Rifkin in programma Smart Cities Event

Rifkin en Fountainheads MasterClass

Soms weet je zelf iets dat je heel graag ‘van de daken zou willen schreeuwen’ maar nog niet kan delen met anderen.

Begin dit jaar waren we in gesprek met TVVL directeur John Lens. We evalueerden het succesvolle Jong Professionals Verenigd Event #JPV15 waar Fountainheads een zeer grote bijdrage aan had mogen leveren aan zowel het evenconcept als de content. Tijdens de evaluatie van de editie 2015 en de ‘kick-off’ van de editie 2016 (donderdag 11 februari 2016) kwam aan de orde dat TVVL in staat is om eind 2015 een zeer gerenommeerde internationale spreker, schrijver en denker naar Nederland te halen voor een exclusieve bijeenkomst.

Later in het gesprek viel de naam van Jeremy Rifkin en werd aan Fountainheads de vraag gesteld of we een rol zouden willen en kunnen spelen tijdens het te organiseren event. Niets was nog 100% zeker. Datum, locatie en het contract met het management van Jeremy Rifkin waren nog niet rond. We mochten en konden niets zeggen.

Jeremy Rifkin 2 lr

Wie is Jeremy Rifkin en waarom zijn Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen trots dat ze een bijdrage mogen leveren aan wat inmiddels het ‘Smart Cities Event’ heet?

Jeremy Rifkin is een Amerikaanse econoom, schrijver en adviseur van zeer vooraanstaande leiders en organisaties (Europese Commissie en Parlement, Regering van China, Barack Obama en Angela Merkel). Hij is een expert op het gebied van wetenschappelijke en technische veranderingen op onze economie, werkgelegenheid, maatschappij en milieu. Rifkin is schrijver van meer dan twintig boeken waaronder de bestsellers ‘De Derde Industriële Revolutie’ en ‘The Zero Marginal Cost Society’. Boeken die wereldwijd de aandacht trekken en worden omarmd en onderschreven door talloze wereldleiders.

Rifkin laat zien hoe internettechnologie en groene energie voor een derde industriële revolutie kunnen zorgen. Hij schetst het beeld van miljoenen mensen die in huizen, kantoren en fabrieken hun eigen zonne-, wind- en geothermische energie produceren en die energie met elkaar delen via een ‘energie-internet’ – zoals we nu via internet informatie creëren en met elkaar delen. In ‘The Zero Marginal Cost Society’ beschrijft Rifkin het einde van het kapitalistische tijdperk zoals wij dat kennen. Een nieuwe economie rondom de ‘Collaborative Commons’ zal onze manier van leven veranderen. Jeremy Rifkin legt uit dat hevige concurrentie dwingt de introductie van steeds nieuwe technologieën die op zijn beurt een hogere productiviteit tot gevolg heeft tot het punt waar de marginale productiekosten van extra eenheden nagenoeg nul zal (kunnen) zijn.

Inmiddels is alles in kannen en kruiken. De datum (4 november 2015) het programma, de locatie en de ‘line-up’ van de sprekers zijn bekend. Er is een speciale event website voor het ‘Smart Cities Event’ gemaakt waar kaarten kunnen worden besteld.

En wij mogen het nu aan iedereen vertellen en mensen net zo enthousiast maken als we zelf zijn om woensdag 4 november 2015 naar Media Plaza te gaan.

Schermafbeelding 2015-09-29 om 21.01.59

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je meer weten over Fountainheads als gastspreker?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Lees hoe onze gastprekers de zaal in de fik kunnen zetten[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *