Fountainheads maakt leden AAW ‘prettig ongerust’

Hoe breng je mensen uit hun ‘evenwicht’? Hoe haal je mensen uit hun ‘comfortzone’? Hoe maak je mensen ‘prettig ongerust’? Dat waren de vragen waar het bestuur van de Algemene Aannemersvereniging Waterbouwkundige Werken (AAW) zich voor zag gesteld. De functie van businessclubs en branche- of bedrijfsverenigingen verandert steeds meer naar van een ontmoeting- en netwerkclub naar een platform voor het uitwisselen en delen van kennis. Bovendien verwachten de leden steeds meer toegevoegde waarde van hun lidmaatschap. Immers de keuze die iedereen heeft is geweldig en tijd is vaak schaars.

Het bestuur van AAW vond als oplossing een combinatie van een ‘out-of-the-box locatie, De Metaalkathedraal in Utrecht, en een 3-tal eigenzinnige sprekers met niet alledaagse onderwerpen om invulling te geven aan de opdracht een eigentijdse invulling te geven aan de ledenbijeenkomst.

Zo vertelde initiatiefneemster Maureen Baas over De Metaalkathedraal, nam architect Ineke Hulshof een verhaal over overleven door creativiteit  voor haar rekening en werd Fountainhead Wim van Rooijen uitgenodigd om met een Trend- en Innovatiesessie een heuse Wake Up Call te verzorgen.

De Metaalkathedraal

Tussendoor werd ook nog een ‘staande’ ledenvergadering gehouden en na de Wake Up Call werd om iedereen te activeren het Fountainheads instrument ToekomstTafel ingezet.

De dag werd afgesloten door een diner aan de ‘Lange Tafels’ van Frans van Hall op de zolder onder het imponerende dak van de voormalige kerk en metaalfabriek.

IMG_1713

De verkorte versie van de Trend- en Innovatiesessie en de dialoog tijdens de ToekomstTafel waren een ’try-out’ of de aanpak, de werkvormen en presentatie en de door Fountainheads gekozen onderwerpen zouden aanraden bij de leden. Doel van het ‘experiment’ is om te beoordelen of AAW later dit jaar op geregelde tijdstippen bijeenkomsten wil faciliteren om als (kennis)platform informatie, kennis en inspiratie te delen met als doel als sector sneller te innoveren.

Zoals gebruikelijk deelt Fountainheads de in de presentatie gebruikte slides inclusief de links naar de de gebruikte video’s. Dit keer is delen extra zinvol omdat de in de Metaalkathedraal invallende zon het won van de lichtsterkte van de beamer. Door creatief en geïmproviseerd ingrijpen van gastheer Dirk was het grootste gedeelte van de beelden gelukkig wel goed zichtbaar.

Na een heerlijk verzorgd diner dat bol stond van de culinaire tips en bestond uit vooral streekproducten en biologische ingrediënten keerde de rust in de Metaalkathedraal terug.

De leden van AAW kunnen zich de komende tijd bij het bestuur uitspreken of ze aan de slag willen met de spirituele wet van succes van Deepak Chopra; “Informatie en inspiratie wordt pas wijsheid als je er tijd, energie, intentie en aandacht aan toevoegt”.

We zijn benieuwd wie er vandaag nog hetzelfde doet als gisteren?

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je meer weten over Fountainheads als gastspreker?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Lees hoe onze gastprekers de zaal in de fik kunnen zetten[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *