Fountainheads delen presentatie Deeleconomie

IMG_0761

Afgelopen maandag 9 maart mochten Fountainheads Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen op uitnodiging van Rabobank Alblasserwaard in het fantasische mooie gebouw in Gorinchem een presentatie geven over de deeleconomie. In het kader van Company & Co organiseert de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost regelmatig (netwerk) bijeenkomsten voor ondernemers over uiteenlopende onderwerpen.

Het centrale thema van de presentatie van Bouman en Van Rooijen was welke kansen er voor ondernemers liggen binnen de deeleconomie. Maar voordat we die ‘onthulde’ hebben we eerst de trend ‘Deeleconomie’ of Share-Econome ‘afgepeld’.

Is de deeleconomie eigenlijk wel zo nieuw? Wat kunnen we leren van het verleden? Welke gezichten kent de deeleconomie allemaal? Is de deeleconomie een ‘wolf in schaapskleren’? Onderwerpen waarmee de ondernemers aan het denken werden gezet. De levendige vragen tijdens en aan het eind van de presentatie waren het bewijs dat de deelnemers aan het denken zijn gezet. Onderwerpen als ‘complementair’ of lokaal geld en basisinkomen  kwamen aan bod en geven wellicht al weer richting aan onderwerpen voor volgende Company & Co bijeenkomsten.

Jan Henk heeft op onze website ook een blog over de deeleconomie geschreven. In deze blog vind je veel achtergrondinformatie over het onderwerp. Aan de hand van deze blog is later in Het Parool een opiniestuk van ‘de hand’ van jan Henk verschenen.

Geheel in de geest van het onderwerp delen we bijgaand ‘onbaatzuchtig’ de presentatie die we die avond hebben gebruikt.

De link van het gebruikte filmpje ‘Doen is de beste manier van denken’ vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *