Dit is het moment om vooruit te kijken – ING Roadshow

[button color=”434343″”]voor deze sessie gaven de ondernemers ons een[/button] [button color=”ff7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]8,4[/button]

Dit is het moment om vooruit te kijken. Dit is het moment om te ondernemen, de kansen te zien en te benutten. Met deze boodschap zoekt ING met haar Roadshows de ondernemer op. Met de Roadshow inspireren ze de ondernemers en nemen ze mee in de komende trends en ontwikkelingen. Op 28 mei streek de ING Roadshow neer in Gorinchem met een agenda vol inhoud. Het was een succesvolle Roadshow dat met een 7,6 werd beoordeeld en Fountainheads kreeg een 8,4 van de bezoekers.

Evert van de Gijsel, rayondirecteur ING Nederland, was de gastheer van de middag/avond en nam de opening van de middag voor zijn rekening. Hij vertelde over de transitie waar de ING momenteel in zit. Ze transformeren van een klassieke bankorganisatie naar een extreem flexibele werkorganisatie. Niet alleen grote organisatie moeten zich aanpassen aan de huidige omstandigheden maar ook het MKB was zijn boodschap.

photo

Dimitry Fleming, senior economist bij het ING Economisch Bureau, zoomde in op de lokale economie in de regio Gorinchem. Hij had een positieve boodschap voor de ondernemers. Hij liet met onderzoeksresulaten, verhalen en slides zien dat het beetje bij beetje beter gaat met de regio en Nederland. Daarnaast maakte hij duidelijk dat je met modellen de toekomst niet kunt voorspellen, het geeft richting en soms wat houvast maar je moet op blijven letten want voor je het weet is je markt verstoord door een nieuwe toetreder.

Dimitry Fleming economist ING

Daarna was het de beurt aan Fountainhead Jan-Henk Bouman om de ondernemers wakker te schudden en wat prettig ongerust te maken met de Fountainheads Wake-Up Call. Jan-Henk opende zijn presentatie met deze opzwepende video.

Na deze video startte hij met de Wake-Up Call. In 50 minuten tijd heeft hij de zaal meegenomen in een tijdmachine die vloog langs de biologische onsterfelijkheid in 2045 naar het belang van innovatie van vandaag de dag en toen weer verder naar de invloed van OpenSource op businessmodellen en eindigde bij de waarschuwing om je eigen Kodak-moment te omzeilen. Want als je vandaag doet wat je gisteren deed dat kan je morgen weleens out-of-business zijn. Je moet bewegen. Fouten durven maken. De spelregels veranderen en naar je handzetten. Stilstaan is geen optie. Zijn advies was; Verbind je met de ondernemers om je heen en met de jongens en meisjes uit de garageboxen, bouw aan een nieuw ecosysteem. Veel keus heb je niet. Het is Adapt or Die!

De slides kan je hier nog eens bekijken:

Over de toekomst raak je nooit uitgepraat en de WakeUp Call gaf genoeg stof tot napraten tijdens de afsluitende netwerkborrel.

Meer informatie vind je in deze blogs:

https://www.fountainheads.nl/de-deeleconomie-heeft-een-gruwelijke-impact-op-samenleving-economie-en-politiek/

https://www.fountainheads.nl/door-robotisering-zal-de-arbeidsmarkt-en-het-onderwijs-sneller-moeten-kantelen/

https://www.fountainheads.nl/met-tesla-energy-zal-elon-musk-ons-gratis-energie-leveren/

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je meer weten over Fountainheads als gastspreker?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Lees hoe onze gastprekers de zaal in de fik kunnen zetten[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *