De vele gezichten van de Deeleconomie

Verslag Inspirerende Dialoog Bunnik 2015-1

Onderwerp: De kansen en gezichten van de deeleconomie

“Onze grootste armoede is dat we onze rijkdom niet eerlijk kunnen verdelen” (Nils Roemen; mede grondlegger van Durf te Vragen).

De eerste Inspirerende Dialoog van 2015 In Bunnik was gepland op 1 april. Na de Trend- en Innovatiesessie (Wake Up Call) die Fountainheads eind 2014 hebben gegeven in het Museum Oud Amelisweerd voor 65 leden van de BHIK hebben 9 ondernemers zich opgegeven voor een vervolgtraject. Deze ondernemers willen de  ‘prettig ongeruste’ ervaring die ze hebben opgedaan tijdens de Wake Up Call omzetten in kansen voor hun onderneming. Stap 1 is om op een regelmatige basis tijd te reserveren om samen met en van andere ondernemers te leren welke technologische en maatschappelijke trends invloed hebben op verdienmodellen en businesscases. Hoe herken je de kansen en zet je die in om je onderneming of organisatie veerkrachtig en adaptief te maken.

Ondernemers uit allerlei sectoren schoven vanaf 07:45 aan in het Postillion Hotel om zich ’te laven’ aan een voedzaam ontbijt en om mentale voeding en inspiratie te ontvangen over het onderwerp Deeleconomie.

Geheel in de lijn van het onderwerp delen we vanzelfsprekend weer de kennis en achtergrondinformatie die we hebben vergaard rondom dit onderwerp.

Fountainhead Jan Henk Bouman heeft in Het Parool een mooie column over dit onderwerp geschreven en op onze website vind je een blog met uitgebreide achtergrondinformatie en extra content.

In dit bericht delen we de slides die we hebben gebruikt om het onderwerp in te leiden.

Een uitgebreidere presentatie over Deeleconomie die we in Gorinchem hebben gehouden voor relaties van de Rabobank vindt je ook op onze website.

Heb je ook interesse om deel te nemen aan de Inspirerende Dialoog sessies en zorg je zo dat je elk kwartaal een inspiratie boost krijgt rondom een actueel onderwerp op het gebied van maatschappelijke of technologische trends die van invloed zouden kunnen zijn op je businessmodel? Neem contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Een ochtend ziet er als volgt uit:

07:45 uur Inloop
08:00 uur Start korte Trendsessie; In 25 minuten weer up-to-date
08:30 uur Inspirerende Dialoog; Ervaar wat je kunt leren van anderen als je bereid bent te delen
10:30 uur Einde ‘officiële gedeelte’; Napraten bij een kop koffie
11:00 uur Einde

In de groep van Bunnik hebben we nog plaats voor drie ondernemers uit de regio. De volgende bijeenkomst is medio juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *