De toekomstverkennen met Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk

14 mei 2014 gaven de Fountainheads Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman een Wake-Up-Call aan Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk.

Dit zijn de slides die de Fountainheads gebruikt hebben:

Ze hadden een prikkelende uitnodiging naar hun leden gestuurd:

Ondernemen vanuit de toekomst

Onderneem jij al vanuit de toekomst? Kan dat eigenlijk wel? Wij doen een poging met de speciale BHN-lunchsessie om de toekomst te ontmoeten en met andere ondernemers daarover te debatteren. De BHN investeert met plezier in haar leden en partners en biedt je daarom deze sessie aan. Doe je mee?

De Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk ziet dat het veld van ondernemen snel verandert. Ze ziet dat ondernemen vanuit de toekomst je verder brengt dan de gegevens uit het verleden te extrapoleren. Ondernemen en leren vanuit de toekomst lijkt onmogelijk maar hoe moeilijk het ook lijkt, het is wel noodzakelijk. En daarom organiseert de BHN deze speciale bijeenkomst samen met Fountainheads, trendverkenners en innovatieversnellers.

Waarom ging Kodak in 2012 failliet terwijl er 1100 inventieve en relevante patenten in de boedel zaten? Waarom wordt in datzelfde jaar Instagram voor $1 miljard verkocht. Waarom is innoveren belangrijk? Hoe pak je innovatie aan? Hoe doen anderen dat? Wat zijn de trends? Wat is de invloed van de exponentiële groei van technologie? Wat is de invloed van de 3D printer? Wat zijn de kansen van de open-source beweging? Wat is de toekomst van de deel-economie en vele andere trends?

Het resultaat van de Wake-up call is een enorme inspiratieboost. Deelnemers ervaren de dynamiek en energie van de sprekers en de ze verlaten enigszins gedesoriënteerd en prettig ongerust de bijeenkomst.

Programma

11.45 – Ontvangst bij ’t Ampt van Nijkerk

12.00 – Welkom en mededelingen

12.10 – Start Trend- & Innovatiesessie

12.45 – Lunch

13.15 – Vervolg Trend- & Innovatiesessie

14.00 – Debatteren n.a.v. Trend- & Innovatiesessie

14.30 – Einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *