De Fountainheads op het Ondernemerscongres in Soest

Wat was het een leuke avond in Het Hilton Hotel in Soesterberg tijdens het Ondernemerscongres Soest. Een avond vol inspiratie en met een doorkijk naar de toekomst van ondernemen. Een avond die roept om een vervolg. Dit vervolg bieden de Fountainheads in de vorm van een Business Booster ochtend.  Onze presentatie staat onderaan de pagina met nog wat extra linkjes.

Informatie wordt pas wijsheid …
… als je er tijd, energie, aandacht en intentie aan toevoegt. Met deze quote van Deepak Chopra sloten we onze presentatie af. Tijdens het Ondernemerscongres Soest was het consumeren van informatie, wellicht ben je er wat prettig ongerust van geraakt. Het is nu wel de tijd om ook in actie te komen want stilstaan is geen optie. Beweeg continue ga op zoek naar het nieuwe en verbind je met de toekomst en met je lokale eco-systemen. We nodigen de ondernemers in Soest uit om te bouwen aan de eerste stap van het lokale eco-systeem met onze Business Booster ochtenden. Tijdens de Business Booster ochtend ga je samen met andere ondernemers uit Soest en de Fountainheads de toekomst verkennen. We gaan je helpen met het verkrijgen van nieuwe inzichten zodat je anders naar je eigen toekomst kan kijken. Doe je mee?

Afgelopen jaar hebben de Fountainheads in Amersfoort 65 ondernemers in kleine groepen geïnspireerd over de laatste businesstrends en niet zonder succes. Bekijk onze recensie-pagina.

“Een actief programma dat uitdaagt om anders te leren kijken ”

[button color=”434343″]Wat is de opbrengst van deze ochtend?[/button]
Je krijgt inzicht in ‘The Innovator’s Dilemma’ van Clayton Christensen, Professor van Harvard University. Je leert over de 6 d’s van Peter Diamandis, oprichter van de Singularity University. Je krijgt inzicht in trends die gaande zijn. Je leert veel van andere ondernemers. Maar bovenal tank je brandstof bij voor jouw ondernemers-energie zodat je klaar bent voor het najaar en de toekomst.

Business-Booster
Business-Booster is een ochtend leren van andere ondernemers en leren vanuit de toekomst in kleine groepen. Het is een programma vol inspiratie, nieuwe inzichten en ontmoetingen. Het is een actief programma dat je uitdaagt om anders te leren kijken en anders te leren denken zodat je de beste keuzes voor de toekomst kunt maken.

[button color=”ff7800″]Wake- Up Call 8:00 uur – 9:00 uur[/button]
De ochtend begint met de geheel nieuwe Fountainheads Wake-Up Call, de editie 2014/2015.
De Wake-Up Call is bedoeld om de ogen te openen, te verwonderen en te verrassen. Dit bereiken wij door in een sneltreinvaart een altijd actueel overzicht te geven over uiteenlopende trends en bewegingen; Waarom is innoveren belangrijk? Hoe pak je innovatie aan? Wat zijn de nieuwe trends? Wat zijn de kansen van de open-source beweging? Wat is de toekomst van de deel-economie? Iedereen ontvangt een enorme inspiratieboost, ervaart de dynamiek en energie van de sprekers en blijft enigszins gedesoriënteerd en prettig ongerust achter.

[button color=”ff7800″]Inspirerende Dialoog 9:00 – 9:45 uur[/button]
Met de Inspirerende Dialoog gaan we met elkaar de verdieping zoeken op de gepresenteerde trends. Dit is een plenair gedeelte zodat we inzicht krijgen wat de gepresenteerde trends doet met de ondernemers aan tafel. Wat is hun ervaring, wat gebeurt er al in hun branche? Dat is de kracht van een cross-sectoraal gezelschap, in andere branche zijn anderen innovaties waar je als ondernemer veel van kan leren.

Pauze 9:45 tot 10:00 uur

[button color=”ff7800″]Toekomsttafels 10:00 – 11:30 uur[/button]
Onze ervaring leert dat ondernemers het meest van elkaar leren. En hier spelen we met de Toekomsttafels op in. De Wake-Up Call zal uiteenlopende vragen opwekken en deze gaan we beantwoorden middels de Fountainheads-Toekomsttafels. We maken gebruik van de collectieve intelligentie van de ondernemers. Op elke toekomsttafel ligt een toekomstvraag waar we binnen 20 minuten antwoorden voor gaan zoeken met een kleine groep. Na deze eerste 20 minuten gaat iedereen naar een andere toekomstvraag om verder te gaan waar de andere ondernemers zijn gebleven. We gaan op elkaars schouders staan, we gaan associërend omdenken. Dit herhalen we driemaal en aan het einde koppelen we de antwoorden plenair terug.

Nazit/netwerken 11:30 – 12:00 uur

“Tank in een ochtend brandstof bij voor je ondernemers-energie ”

Locatie
Een passende locatie in Soest, hier komen we nog op terug

Data
26 november 2014

Aantal deelnemers
Er is maar plek voor tien deelnemers dus wees er snel bij.

Kosten
We rekenen een klein bijdrage van € 199,- (ex BTW) voor de Business Booster inclusief ontbijt en locatie:

Wist je dat:
Apple 70% van de omzet haalt uit producten die er een paar jaar geleden nog niet waren!
Futurist Gerd Leonhard voorspelt dat ondernemers in 2018 60-70% van hun omzet halen uit producten en diensten die er nu nog niet zijn. Dat is nogal wat en tijdens de Business Booster maak je een start om te onderzoeken uit welke producten en diensten jij je omzet behaalt in 2018. Schrijf je vandaag nog in.

 

Ondernemerscongres Soest

Zouden we echt onsterfelijk kunnen worden?
Daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld maar het doel is gezet door Calico en het 2045 Initiativevan Dimitri Itskov.

Wat zal het effect van robots zijn op ondernemen en arbeid?
2040 en 2045 is natuurlijk heel ver weg maar als je kijkt wat er op korte termijn al gebeurt dan is het verstandig om je als ondernemer te verbinden met die toekomst. Want gaan die robots echt onze banen inpikken? Niemand die het weet maar in de video op ons blog krijg je een inkijk wat robots nu al doen met ondernemen en de arbeidsmarkt.

 

Opensource en de garage-jongens en meisjes
We hebben het ook gehad over de OpenSource wereld die de hardware wereld beïnvloedt. Dit geeft een enorme push aan innovatieversnelling van producten en markten. Vaak pielen en klooien jongens en meisjes in garages en delen hun kennis in zogenaamde DIY, do it yourself, of DIT, do it together, communities. In verbondenheid dingen uitvinden zonder dat het direct geldwaarde hoeft op te leveren. Je leest er meer over in ons blog; ‘Het altruïsme van de makerscene krijgt zijn impact op de wereld’

Onze presentatie:
Het gaat te ver om hier onze sessie over te doen, op dit blog kun je nog eens een groot gedeelte terugkijken of -lezen. Dit was de presentatie die de Fountainheads hebben gegeven:

Voorzitter Masters of Business

Sylvia Krebber – Voorzitter Masters of Business

Met een wakkere kijk op de wereld van morgen, inspireren Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen ondernemers om niet te blijven doen wat ze al deden, maar om te doen wat er toe doet.

 

Voorzitter Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk
Gert-Jan Bezemer – Voorzitter Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk

Vaar nooit op je ervaring! Met de Fountainheads aanpak voorkom je dat je op “ervaring’ gaat varen. Laat je inspireren en maak “scheefdenken” tot je nieuwe ondernemers antenne.

 

Voorzitter Vereniging Amersfoortse OndernemersRuth Gorissen – Voorzitter Vereniging Amersfoortse Ondernemers:
De Fountainheads gaven een flitsende voordracht waar in ras tempo technische ontwikkelingen de revue passeerden: van 3D printers tot een uitwendig skelet aangestuurd door je eigen hersenen. Hoofdthema in de presentatie was het bewust worden van de exponentiële groei van technologie en wat dat betekent voor jouw rol als mens, als ondernemer in die wereld. Computers die razendsnel verband leggen tussen allerlei data, kennis, wetenschap, etc. en daarmee taken overnemen van mensen/organisaties. Wat blijft er over voor de rol van de mens, is dan een terechte vraag

Ron Groen Bestuurslid Contactgroep Baarnse BedrijvenRon Groen – Bestuurslid Contactgroep Baarnse Bedrijven

De Wake-Up Call sessie is ontzettend inspirerend en motiverend. Ik heb enkele regelrechte eyeopeners gekregen waar ik direct wat aan heb en het was ook nog hartstikke leuk.

 

Voorzitter BenIsseltCees Schippers – Voorzitter BenIsselt

Een veranderende werkelijkheid komt sneller naderbij wanneer je naar zulke inspirerende inleiders luistert; het doen start gelijktijdig!

 

Voorzitter SoesterZakenkring

Kees Wantenaar – Voorzitter SoesterZakenkring

”Kansen komen soms stilletjes langs de deur , luisteren kun je leren ! “

 

 

Voorzitter Businessclub Zeewolde GolfHendrik W. Kruise

“Wat voor mij duidelijk naar voren kwam uit de “wake up” is dat naast de traditionele strategieën beslist en met gezwinde spoed een nieuw onderdeel moet worden toegevoegd  Dat kun je niet zelf omdat je de expertise niet in huis hebt. “

 

 

Eerste zien dan geloven
Dit is onze korte Wake-Up Call tijdens Innovation Day 2013

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *