Brain Boost bij Pop-Up professionals

Maandag 13 oktober namen Fountainheads Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen ondernemers die lid zijn van Ondernemers in bedrijf Utrecht en introducés mee naar de wereld van morgen. Utrecht in bedrijf organiseerde samen met POP-UP PROFESSIONALS een Trend- en Innovatiesessie en een 2-tal rondes Toekomsttafels. Hoe ziet ondernemerschap eruit over 5 jaar?

Jan Henk en Wim namen de ondernemers mee in hun bekende wervelwind van trends die altijd worden geduid met praktische businesscases en voorbeelden uit de praktijk. De taal spreken van de ondernemer daar gaat het om in de presentatie. Wat kun je leren van andere(n) (sectoren en markten)? Ideeën genoeg maar dat is onvoldoende om je bedrijf in de volgende levensfase te krijgen. Welke trends zijn relevant voor je businessmodel of welke trends hebben vat op jouw toegevoegde waarde? Op welke trends ga jij inspelen? Hoe verbind je jouw talent binnen het ecosysteem met andere inventieve geesten en zorg je zelf voor nieuwe ‘disruptive’ marktconcepten.

Informatie wordt pas wijsheid als je er op de juiste wijze tijd, energie, intentie aandacht aan geeft. Als kleine ‘vingeroefening’ hebben we deze wijze woorden van Deepak Chopra direct omgezet in actie. In 2 rondes Toekomsttafel bogen ondernemers zich over een tweetal vragen:

  • Welke trend heb je in jouw business benut of ben je in de vorm van een onverwachte ‘linkse direct’ tegen gekomen?
  • Wat kan er in de nabije toekomst binnen jouw markt als product of dienst worden gedigitaliseerd en wat zijn daarvan de consequenties?

Na 40 minuten gaven de 5 tafelhosts een korte ‘wrap-ip’ waarna er werd nagepraat onder het genot van een drankje en de heerlijke hapjes van Mirella Huijs van Diversas.

Bij de borrel en op Twitter werd waardering uitgesproken voor de ‘Wake-up call’/Brain Boost en de Toekomsttafels.

Schermafbeelding 2014-10-15 om 17.43.15

Zie voor een (foto)verslag van de avond ook: Website Ondernemers in bedrijf Utrecht

Het bleef nog lang onrustig in De Pionier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *