BeNisselt maakt volgende stap in (evolutie)proces

IMG_1741

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

Nadat Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads in 2013 (bij Wonnink Zonwering) en in 2014 (bij Amfors Groep) een Trend- & Innovatiesessie (met ToekomstTafels) voor de leden van BeNisselt hebben gegeven was de vraag wat de toegevoegde waarde zou kunnen zijn van het Fountainheads concept Inspirerende Dialoog?

Omdat niet iedereen van de groep één van de twee eerdere sessie had kunnen bijwonen hebben we op de ochtend van 4 juni gekozen voor een hybride model. Een verkorte versie van de altijd actuele Trend- & Innovatiesessie in combinatie met een Inspirerende Dialoog. Ook voor de deelnemers die de Trend- en Innovatiesessie al wel één of twee keer hadden gehoord was deze versie weer verrassend en inspirerend.

In Amersfoort faciliteren we al 3 jaar 2 groepen met in totaal 28 ondernemers (waarvan ook een aantal leden van BeNisselt) die elk kwartaal in Het Gasthuys bijeenkomen om na een korte trend-update 2 uur met elkaar in gesprek te gaan over de implicaties van de besproken trend op business- en verdienmodellen.

Elk kwartaal in een ochtend een serieuze dialoog met collega ondernemers uit verschillende branches over een zeer actueel onderwerp. De sessies zijn voor veel ondernemers een positieve ‘stok achter de deur’ om op regelmatige basis stil te staan bij de snelle (technologische en maatschappelijke) veranderingen en de invloed op hun bedrijf(svoering). Door structureel tijd, aandacht, energie en intentie te investeren aan kansen om te verbeteren en te vernieuwen wordt innovatie stapje voor stapje een integraal onderdeel van het ondernemerschap. Net zo gewoon en in het DNA van de onderneming ingebed als bijvoorbeeld marketing, sales, logistiek of facturatie.

Als onderwerp van Inspirerende Dialoog hebben we gekozen voor de snelle ontwikkelingen en invloed van Supercomputers (Kwantumcomputers), Artificial Intelligence en Robot(sering). De korte video ‘Humans need not apply’ en de theorie maakte in het gesprek dat volgde veel los. We zijn niet eens toegekomen aan de vragen die we hadden bedacht te behandelen en beantwoorden die morgen.

De leden van BeNisselt hebben weer ervaren dat het leuker het is in kansen te denken dan om ‘spookpuzzels’ te spelen. We moeten leren ‘swingen, dansen en omgaan’ met robots en supercomputers in plaats van ze als een bedreiging te zien.

De vereniging kan nu evalueren of deze Fountainheads dienst iets is voor (een deel van) het bedrijvennetwerk of dat individuele leden zich op ‘eigen titel’ aanmelden voor een vervolg. Op de website van Bedrijvennetwerk Isselt (BeNisselt) staat een kort verslag van de bijeenkomst.

Wil je op de hoogte blijven van wat wij zien en lezen en wat we er van vinden? Schrijf je in voor onze 2 wekelijkse nieuwsbrief via de contactpagina van deze website.

Zoals gebruikelijk deelt Fountainheads de gebruikte slides:

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Tweewekelijks inspiratie ontvangen?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/#contact”]Schrijf je in voor onze nieuwsbrief[/button]

[button color=”FF7800″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Wil je meer weten over Fountainheads als gastspreker?[/button][button color=”434343″ url=”https://www.fountainheads.nl/inspirerende-gastspreker-in-huren-die-de-zaal-in-de-fik-kunnen-zetten/”]Lees hoe onze gastprekers de zaal in de fik kunnen zetten[/button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *