Ambassadeurs Jong Professionals Verenigd ervaren Inspirerende Dialoog

Op 11 februari 2016 wordt in De Nieuwe Stad in Amersfoort voor de tweede keer het Jong Professionals Verenigd Event (#JPV16; hashtag voor Twitter) georganiseerd. Vorig jaar is voor het eerst een event georganiseerd voor de Jong Professionals van 6 verschillende verenigingen (Bouwend Nederland, FMN, NVDO, NVTG, Uneto-VNI, TVVL).

Op basis van het succes van het ‘pauzeloos’ en met ’the freedom of the feet’ georganiseerde event van 2015 is niet alleen besloten om dit jaar opnieuw een event in festivalsfeer te organiseren maar ook om te onderzoeken of de geïnteresseerde Jong Professionals elkaar door het jaar heen wat vaker zouden kunnen ontmoeten rondom inspirerende trends, technologie en innovatiethema’s.

De organisatie van #JPV16 is van plan om gedurende het voorliggende jaar, naast het landelijke #JPV16 Event, die ontmoetingen tussen de Jong Professionals van de verschillende deelnemende verenigingen en de kennisontwikkeling te faciliteren in de vorm van 4 kwartaalsessies.

We noemen dit Inspirerende Dialogen.

Fountainheads is gevraagd om te helpen deze kwartaalbijeenkomsten te organiseren/faciliteren en de overige eerste te zetten en te begeleiden die moeten leiden tot een actief on- en off-line platform voor Jong Professionals. Naast een jaarlijks Event, de Jong Professionals Verenigd website zou dat kunnen bestaan uit bovengenoemde (regionale) kwartaalbijeenkomst(en) en een actieve aanwezigheid op social media zoals bijvoorbeeld Twitter (volg @JPV_nl).

Om op 11 februari een ‘aftrap’ of ‘voorzet’ te kunnen geven die zou kunnen leiden tot meer gezamenlijke activiteiten werden door elke deelnemende verenigingen op 21 januari circa 3 mensen uitgenodigd om als eerste een Inspirerende Dialoog sessie te ervaren en beleven op de locatie van A. de Jong Groep in Schiedam. Deze ambassadeurs kunnen op 11 februari vanuit hun eigen beleving anderen vertellen wat het inhoud van de sessie was en wat ze vinden van het format.

Als onderwerp van de Inspirerende Dialoog hadden Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen gekozen voor; Robotisering en de impact op werk(gelegenheid). Dit onderwerp is niet alleen zeer actueel. Tijdens het #JPV16 Event zal ook een grote selectie aan robots op het Event aanwezig zijn.

Na een levendige (volgens één van de deelnemers die spontaan feedback gaf bevlogen) presentatie (zie slides onderaan dit verslag) met veel voorbeelden en diverse video’s werd een verkorte versie (circa 60 minuten; normaal in regulier programma 120 minuten) van een Inspirerende Dialoog gevoerd.

Het rendement van een Inspirerende Dialoog is veelzijdig en voor iedereen verschillend. Voor de één is het een ‘stok achter de deur’ om in ieder geval eenmaal per kwartaal bewust tijd vrij te maken om met trends en innovatie bezig te zijn (in het streven naar een haalbare stap om uiteindelijk tot 20% functieloos werken te komen). Anderen zien het als het antwoord in de zoektocht naar inspiratie, persoonlijke ontwikkeling en opleiding, als een manier om nieuwsgierig te worden en blijven en te leren van andere ondernemers en ondernemende mensen uit verschillende sectoren en met verschillende achtergronden die dezelfde taal spreken. Deelnemers ervaren meer diepgang tijdens een Inspirerende Dialoog dan in een gesprek tijdens een reguliere netwerkborrel, een congres of seminar programma. Het effect van deelname kan ook zijn dat anderen meedenken met vraagstukken of ambities die je op tafel legt. Of dat ze ongevraagd spontaan hulp krijgen aangeboden via het netwerk van de andere deelnemers. Het leereffect en de kans om het toeval positief te beïnvloeden zijn op deze wijze groter.

Een bijeenkomst (was) is opgebouwd uit twee onderdelen:

Inspiratie: Inleiding van een actuele trend of nieuwe ontwikkeling (circa 25-30 minuten)
Verdieping: Dialoog die wordt gemodereerd door Fountainheads (120 minuten)

Op 11 februari zal meer achtergrondinformatie worden gegeven over deelname en inhoud. Na 11 februari zal inschrijving mogelijk zijn. De werkgroep van #JPV16 hoopt in ieder geval 1 maar heeft de ambitie om dit jaar met 3 groepen te starten.

Heb jij je al ingeschreven voor 11 februari. Doe dat snel want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *