Remember 5th Avenue New York 1900 vs 5th Avenue New York 1913

De komende tien jaar gaat er in de (auto)mobiliteit markt meer veranderen dan we de afgelopen honderd jaar hebben meegemaakt. Het zou een uitspraak geweest kunnen zijn van een autobouwer van één van de eerste auto’s die in het straatbeeld van New York verschenen rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw.

In werkelijkheid is het een uitspraak, gedaan in 2016, van Harold Goddijn (TomTom). Hoe bereid je jezelf als bedrijf voor op zo’n geweldige verandering? Waar liggen je kansen? Wie zijn de nieuwe toetreders en uitdagers in de markt? Hoe zorgen we dat wij serieus meedoen en op het gebied van innovatie voorop lopen? En geldt dit alleen voor de mobiliteitsindustrie en markt? Zomaar wat vragen die de revue passeren tijdens de jaarlijkse Business Meeting voor Dealer Account Managers Fleetsales binnen de dealerorganisaties van Pon.

Als je al geneigd bent de snelheid van de exponentiële groei van technologie en de impact van trends te onderschatten binnen je eigen markt dan kun je het aan de gastsprekers Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van Fountainheads wel overlaten om je te laten ervaren en (in)zien dat de veranderingen in alle markten geweldig snel gaan.

10 jaar geleden had nog niemand van een smartphone gehoord. Laat staan dat je er een in bezit had. Afgelopen april ‘vierden’ we pas de 7e verjaardag van de iPad. Internet, en dit soort apparatuur hebben onze economie, ons gedrag en ons doen en laten in nog geen 2 decennia compleet ‘op z’n kop gezet’.

Ondernemende mensen zoeken altijd naar de kansen in plaats van zich te laten afschrikken door ‘bedreigingen’. Maar ook al ben je zelf als onderneming bezig om in plaats van auto-importeur, (totaal) leverancier van mobiliteit te worden en heb je daar ook al stappen voor gezet. Het blijft belangrijk om goed om je heen te blijven kijken, voldoende te ‘gluren bij de buren’ om ook over 5 en 10 jaar een significante rol te spelen in de markt. De grootste innovaties komen op dit moment, zoals in zoveel branches, niet uit de hoek van de traditionele competitie maar van nieuwe toetreders die vaak hun oorsprong kennen in de IT-industrie.

Reden voor Pon Fleetwise om, naast de nodige informatie en kennis over de eigen activiteiten en markt te delen, Fountainheads te vragen de Dealer Account Managers in een energieke presentatie in een hoog tempo ‘ mee te nemen’ in de snel veranderende wereld van technologie en (maatschappelijke) trends.

Weg van alleen maar logica en op zoek naar de nodige verbeelding. De Fountainheads Wake-Up Call is bedoeld om ogen te openen en ondernemende mensen anders naar hun eigen toekomst te laten kijken. De Fountainheads scheppen er een waar genoegen in het publiek enigszins gedesoriënteerd en ‘prettig ongerust’ achter te laten.

Tijdens de proeverij, in de zonnige entourage van Kasteel Salentein, van de Nieuwe Hollandse Haring, andere heerlijkheden en diverse Salentein wijnen, ging het er in de gesprekken soms nog bijna net zo warm aan toe als het heerlijke weer waarop het event was getrakteerd.

Werken voelt zo absoluut aangenaam aan. Zoals beloofd delen we de slides die we hebben gebruikt tijdens onze presentatie:

Op onze bedrijfspagina ontvingen we, naar aanleiding van onze presentatie, naast een 5 sterren waardering, onderstaande recensie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *